PET - úprava Slavie 630/631

12.04.2010 14:18

 Také se Vám nelíbí, jak je Vaše Slavie 630/631 po výstřelu hlučná ? Jak se uvnitř třepe pružina a zvoní o stěny pístu?  Tuneři z Gunshop fora přišli na to, jak tento nežádoucí jev utlumit.  Já Vám to zkusím přetlumočit.

 

    Pomoc je velice snadná. Mezi válec a pružinu vložit tlumící podložku. Aby to moc nestálo ale něco vydrželo, vytvořili vložku za pomoci stáré dosloužilé Pet láhve. 

Co k tomu budeme potřebovat?

  • Dosloužilou Pet láhev. V dnešní době je trochu problém sehnat Pet láhev s rovnými stěnami. Většinou jsou dnes kdovíjak prolisované. Tak takovou NE. Musí mít rovné stěny. Já tuto láhev nahradil slídovou vložkou ze starého plánovacího kalendáře.
  • Pravítko
  • Nůžky
  • Fix na popis CD obalů
  • Šroubovák na rozborku vzduchovky

    Dále pak jen trochu trpělivosti a šikovnosti.

     

Postup:

 

Vystřihneme si obdélník o rozměrech 125 x 62 mm. Po délce jedné kratší strany vystřihneme trojúhelníčky vysoké 5 mm.

 

 

 Ty poté ohneme o 90o. Budou sloužit jako pojistka proti pohybu vložky uvnitř pístu.  Doporučuji špičky trojúhelníčků zastřihnout.  Tím je vložka připravena k montáži.

 

Postup vyjmutí pístu:

Ze vzduchovky odděláme pažbu. Je přichycena dvěma šrouby v přední části pažby a jedním šroubem za lučíkem. Po jejich odstranění oddělíme kov od dřeva.

 

 Vytáhneme osu spouště společně se spouští a pružinkou spouště. 

 

 

 

 

Našroubujeme zpět šroubek do uzávěru pouzdra.  Za pomoci tohoto šroubku celý uzávěr pouzdra vyšroubujeme. Doporučuji si celou kovovou část vzduchovky opřít pojistkou o dřevěnou podložku a při vyšroubovávání na ni zlehka tlačit, aby nám po vyšroubování celý díl tlakem pružiny nevyskočil. Nemusíte se bát, tlak pružiny není velký.

 

 

 

 

Vytáhneme vodítko pružiny, pružinu a píst ven.

 

 

 

Vložku stočíme do válce a trojúhelníčky dopředu ji zasuneme do pístu. Přitom dbáme na to, aby spoj byl naproti otvoru pro vedení napínacího táhla. Tedy nahorní straně pístu.

 

Poté vzduchovku obráceným postupem složíme.

 

    Pokud se někomu zdá, že by tento plast nemusel být dostatečně odolný, můžete jej nahradit Alu plechem z plechovkového piva. Postup je úplně stejný.

Pak to můžete nazývat ne PET tuning, ale ALU tuning.

 

Přeji příjemnou a méně hlučnou střelbu.

Diskusní téma: PET - úprava Slavie 630/631

Výdrž tuningu

Datum: 17.08.2016 | Vložil: Tomáš Dobeš

Čau, chci se zeptat jak dlouho vydrží ta petka? Musí se po čase menit?

Perfect.

Datum: 11.02.2015 | Vložil: Milan

Dnes jsem to zkusil aplikovat, pružina šla dost těsně, tak jsem ji stříknul pro jistotu měděným mazivem a výsledek mě potěšil.

wow!

Datum: 03.01.2015 | Vložil: Michail Kalašnikov

Celkem by mě zajímalo, kdo na to přišel, funguje to suprově! ...ten zvuk, no prostě nádhera!!!

Nefunguje to

Datum: 06.03.2014 | Vložil: Viktor

Ked som to spravil podla tohto navodu nenapchal som tam tu strunu ani ked by som sa na hlavu postavil..

Re: Nefunguje to

Datum: 17.08.2014 | Vložil: Rabbit

Musím říct, že návod je bezvadně udělaný! Ta folie tam jde krapet hůř, ale dostal jsem ji tam tak, jak je na fotkách a přede všemi tu potvrzuji, že se vzduchovka o dost ztišila - funguje to perfektně!!! Překvapilo mne to...

Re: Nefunguje to

Datum: 03.01.2015 | Vložil: Michail Kalašnikov

To je divný, páč mě to tam šla pružina bez problémů, zkus to namazat nějakým mazivem, nepoužils náhodou nějakou ,,tlustou,, petku? Já jsem to dělal ze slídové vložky a v pohodě...

Re: Re: Nefunguje to

Datum: 05.05.2019 | Vložil: cyxyc

měl jsem stejný problém. použil jsem staře vypadající pet láhev (rovnou a tlustší než to co máš ty v návodu). pružina se pak do místu s PET vložkou nechtěla vejít. když jsem ji tam nacpal silou (olej + opravdu velké úsilí), tak se mi cela flinta podařila složit, ale poté nešla natáhnout (nabít), protože jsem pružinu nejspíš pístem neprotlačil až do konce a navíc kvůli tomu jak to bylo napasované bylo i složení celku dost otravné. zkusím to ještě s nějakým tenčím plastem.

Pet Tuning

Datum: 21.11.2011 | Vložil: Muckos

čauko, chcem sa spýtať či ten tuning nespomaluje pohyb piestu. Dik

Re: Pet Tuning plechovka od piva

Datum: 24.02.2013 | Vložil: Jerry

SU to tak male straty na spomaleniu piesta ,že to nieje vôbec poznať !

<< 1 | 2 | 3

Přidat nový příspěvek