PET - úprava Slavie 630/631

12.04.2010 14:18

 Také se Vám nelíbí, jak je Vaše Slavie 630/631 po výstřelu hlučná ? Jak se uvnitř třepe pružina a zvoní o stěny pístu?  Tuneři z Gunshop fora přišli na to, jak tento nežádoucí jev utlumit.  Já Vám to zkusím přetlumočit.

 

    Pomoc je velice snadná. Mezi válec a pružinu vložit tlumící podložku. Aby to moc nestálo ale něco vydrželo, vytvořili vložku za pomoci stáré dosloužilé Pet láhve. 

Co k tomu budeme potřebovat?

  • Dosloužilou Pet láhev. V dnešní době je trochu problém sehnat Pet láhev s rovnými stěnami. Většinou jsou dnes kdovíjak prolisované. Tak takovou NE. Musí mít rovné stěny. Já tuto láhev nahradil slídovou vložkou ze starého plánovacího kalendáře.
  • Pravítko
  • Nůžky
  • Fix na popis CD obalů
  • Šroubovák na rozborku vzduchovky

    Dále pak jen trochu trpělivosti a šikovnosti.

     

Postup:

 

Vystřihneme si obdélník o rozměrech 125 x 62 mm. Po délce jedné kratší strany vystřihneme trojúhelníčky vysoké 5 mm.

 

 

 Ty poté ohneme o 90o. Budou sloužit jako pojistka proti pohybu vložky uvnitř pístu.  Doporučuji špičky trojúhelníčků zastřihnout.  Tím je vložka připravena k montáži.

 

Postup vyjmutí pístu:

Ze vzduchovky odděláme pažbu. Je přichycena dvěma šrouby v přední části pažby a jedním šroubem za lučíkem. Po jejich odstranění oddělíme kov od dřeva.

 

 Vytáhneme osu spouště společně se spouští a pružinkou spouště. 

 

 

 

 

Našroubujeme zpět šroubek do uzávěru pouzdra.  Za pomoci tohoto šroubku celý uzávěr pouzdra vyšroubujeme. Doporučuji si celou kovovou část vzduchovky opřít pojistkou o dřevěnou podložku a při vyšroubovávání na ni zlehka tlačit, aby nám po vyšroubování celý díl tlakem pružiny nevyskočil. Nemusíte se bát, tlak pružiny není velký.

 

 

 

 

Vytáhneme vodítko pružiny, pružinu a píst ven.

 

 

 

Vložku stočíme do válce a trojúhelníčky dopředu ji zasuneme do pístu. Přitom dbáme na to, aby spoj byl naproti otvoru pro vedení napínacího táhla. Tedy nahorní straně pístu.

 

Poté vzduchovku obráceným postupem složíme.

 

    Pokud se někomu zdá, že by tento plast nemusel být dostatečně odolný, můžete jej nahradit Alu plechem z plechovkového piva. Postup je úplně stejný.

Pak to můžete nazývat ne PET tuning, ale ALU tuning.

 

Přeji příjemnou a méně hlučnou střelbu.

Diskusní téma: PET - úprava Slavie 630/631

Re: Can you help me translate

Datum: 20.05.2020 | Vložil: Marko

Ciao, se hai bisogno d'aiuto fammi sapere, ti spiego come fare. Marko (UD) 3402175402

hi guys i am new on web

Datum: 25.10.2019 | Vložil: rardGed

hi :) bross :)

Создаю копии сайтов от 500 рублей за лендинг

Datum: 18.10.2019 | Vložil: NeooFug

Здесь вы можете заказать копию любого сайта под ключ, недорого и качественно, при этом не тратя свое время на различные программы и фриланс-сервисы.

Клонированию подлежат сайты как на конструкторах, так и на движках:
- Tilda (Тильда)
- Wix (Викс)
- Joomla (Джумла)
- Wordpress (Вордпресс)
- Bitrix (Битрикс)
и т.д.
телефон 8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp
Копируются не только одностраничные сайты на подобии Landing Page, но и многостраничные. Создается полная копия сайта и настраиваются формы для отправки заявок и сообщений. Кроме того, подключается админка (админ панель), позволяющая редактировать код сайта, изменять текст, загружать изображения и документы.

Здесь вы получите весь комплекс услуг по копированию, разработке и продвижению сайта в Яндексе и Google.

Хотите узнать сколько стоит сделать копию сайта?
напишите нам
8-996-725-20-75 звоните пишите viber watsapp

630

Datum: 25.05.2019 | Vložil: Jakub Obereiter

Ahojte,prosím vás,jak se u S 630,mění ta pruzinka u toho klínku,aby se mi sama hlaveň nelámala,už je vymackana.. dekuji moc Kuba

mě to nefunguje

Datum: 16.01.2019 | Vložil: rades

zdar, zkusil jsem to, našel jsem 0.17mm folii ze starého šanonu, vystřihnul, smotal, zasunul, smontoval, vystřelil a efekt nula nula prd, jak je to možné? Mimochodem, proč má být ten spoj na horní straně pístu, není to úplně jedno? Pokud celý ten PET tuning není nějaká urban legend, tak jakou to má životnost ta vložka?

Re: mě to nefunguje

Datum: 16.01.2019 | Vložil: rades

rád bych viděl nějaké video pro srovnání, ale nic jsem nenašel

Re: mě to nefunguje

Datum: 31.01.2021 | Vložil: michal macher?

no tak preto ten spoj musí byť na opačnej strane pretože po opačnej strane ti " jazdí" natahovač piestu a ten by tu foliu roztrhal na franforce- pochopil. A ked ti to nefunguje ta si t ňo zle urobil.Zrejme ti razí pružina na hranu piestu , vtom mieste, kde vchádza pružina do pistu pri montáži.Ďakujem za pozornosť

777232825

Datum: 03.01.2019 | Vložil: luděk

a co tlak mezi pístem a pružinou ? Počítám že plast ani hliník tam nebude mít moc dlouhou životnost...a až se rozletí tak může poškodit těsnění atd. nebo se pletu ? děkuji za odpověd.L

Chybějící fotky

Datum: 15.10.2018 | Vložil: Tirpit

Dobrý den ,mám velký zájem koupit si 631 a toto mne velmi zaujalo,Bohužel (sice jsem asi šikovnej-montuji jemné součásky)ale o vzduchovkách vím prd.tak se ptám jde to zvládnout i podle těch fotek,no a právě problém je že jich tu asi pár chybí?Děkuji za odpověď a pomoc-asi nej by bylo video!

Pet Tuning

Datum: 24.05.2017 | Vložil: Roman

čaute , práve som to poskladal a je to super , zvuk pružiny tak o 90% redukovaný , ďakujem za typ ;)

<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek